Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Nok en brikke på plass om laksens krav til lukkede anlegg

Forskere har funnet at postsmolt tåler samme nivå av ozon i brakkvann som i ferskvann. Den kunnskapen er viktig for å sikre god vannkvalitet og fiskehelse i lukkede anlegg.

Forebygging av lakselus er bedre enn behandling

Lakselushåndtering er en stressende oppgave for både laks og lakseoppdrettere. Metoder for å forebygge lakselusangrep har noen viktige fordeler i forhold til andre strategier, skriver forskere i ny publikasjon.

Britiske menn mest negative til oppdrett

Unge britiske menn er mest negative til oppdrettsfisk, og de var også blant de som vet minst om havbruk. Dette kommer fram i en undersøkelse blant innbyggere i Storbritannia, Italia, Spania, Frankrike og Tyskland.

Grunnlaget lagt for ny norsk fiskeristandard

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før en ny norsk bærekraftstandard (NRFM) kan tas i bruk. Men forskeren som har ledet arbeidet med å lage det utkastet som nå foreligger, har tro på at en ny standard vil bli ferdigstilt og tatt i bruk.

En type fôr må unngås i berggyltoppdrett for å unngå misdannelser

Oppdrettet berggylt som får ekstrudert fôr over tid som liten, utvikler skjelettmisdannelser. Det viser at det er veldig viktig for fiskens velferd at fôret har rett teknisk kvalitet, mener forskere.

Ny «superkomponent» kan knekke listeria i mat

Med en ny «superkomponent» i kombinasjon med høytrykksbehandling, mener forskerne å nærme seg en resept som kan ta knekken på den fryktede listeriabakterien i mat.

Forslag til endringer i «leveringspliktforskriften» kan gi flere helårlige arbeidsplasser

Den norske trålerflåten leverer i hovedsak fryst fisk. Med å øke kvoten for de som leverer fersk fisk til landindustrien, kan det bidra til helårlige arbeidsplasser og virke positivt for bosetting i flere kystsamfunn.

Mange nordmenn vil spise tang

Til tross for at vi vet lite om tang og tare, er mange positive til å spise det, viser en undersøkelse fra Nofima.

Makrellrester kan bli matolje

En ny raffineringsprosess utviklet av forskningsinstituttet Nofima, gjør at produsenter av makrellfilet nå kan fremstille en høykvalitetsolje fra restråstoffet. Slik kan verdiskaping og bærekraft gå hånd i hånd.

Snøkrabbe – fortsatt et sjømateventyr

Den var spådd å bli en gullgruve innen norsk fiskeri. Så ble norske fiskere kastet ut fra de beste fiskefeltene – og det ble ganske stille rundt det nye, norske fiskeriet. Hva skjedde med den norske snøkrabben? Og har den fortsatt noen framtid i norske fiskerier?

Forrige 1 … 20 21 22 23 24 25 26 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie