Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Kompakt hydrolyseanlegg åpner for mer og bedre utnyttelse av restråstoff

Nofimas fagfolk har sammen med NUAS Technology testet og funnet at deres kompakte hydrolyseanlegg egner seg godt for produksjon av proteinhydrolysat, altså et proteinpulver, fra kyllingrestråstoff. Det øker bruksmulighetene til anlegget, som tidligere kun har blitt brukt på restråstoff fra fisk.

Fenalår er en unik delikatesse med store smaksforskjeller

Fenalår er mer enn et tradisjonsrikt produkt – det er en smakfull del av Norges kulturarv. Sensoriske analyser utført av Nofimas profesjonelle smaksdommere avslører store variasjoner i smak og tekstur mellom fenalår fra ulike produsenter.

Smaksforskjeller på julepølser

Nofimas profesjonelle smaksdommere har vurdert åtte julepølser. Testene viser flere smaks- og teksturforskjeller, men det er ikke sikkert alle vil være merkbare for folk flest.

Bærekraftig fôr med alger: Slik jobber Nofima

Når Nofima forsker på bærekraftig fôr til laks, er det hele veien fra en ny ingrediens leveres til vårt fôrteknologisenter, til laksen har spist fôret og vokst seg stor.

Laks utskiller stoffer som tiltrekker seg lakselus

Ny forskning styrker kunnskapen om hvorfor lakselus nesten utelukkende tiltrekkes av laks.

Norskproduserte vegetarprodukter har framgang, men det er nedgang i salget totalt

Det norske markedet for plantebaserte produkter nådde en topp i 2021, deretter har det falt noe tilbake. Ikke desto mindre; markedet er tre ganger så stort som i 2016.

Riktig renhold er nøkkelen til å bekjempe Listeria i matproduksjon

Nofima-forskere har undersøkt Listeria-utfordringene hos norske matnæringer, og presenterer nå råd til hvordan næringene kan forberede sine rutiner for å bekjempe bakterien.

Prototyper: Brobyggere for bedre matinnovasjon

Matprodusenter søker stadig etter innovative løsninger for å møte forbrukernes og samfunnets behov og forventninger. Men hvordan kan forskere, matbedrifter og forbrukere samarbeide for å bringe nye ideer til live? Svaret ligger i prototyper.

Skreddersydde peptider kan være nøkkelen til bedre helse

Nofima-forskere har undersøkt hvilke deler av restråstoff fra kylling og raudåte som inneholder komponenter som kan gi ekstra helsegevinster utover vanlig ernæring. Svaret er peptidene.

Rekordår for sjømatnæringen – Vestland og Nordland topper lista

Fjoråret ble et rekordår for norsk sjømatnæring. De totale verdiskapingene og ringvirkningene var på 139 milliarder kroner. Vestland og Nordland sto for totalt 49 av de milliardene, tett fulgt av Møre og Romsdal og Trøndelag.

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie