Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Potensielt grunnlag for helt ny næring i Vest-Finnmark

Målet er å snu et problem til å ikke bare bli en ressurs, men et eksklusivt, kostbart produkt. Et knapt år og et kritisk skallskifte senere, ser Nofimas krabbeforskerne lyst på oppfôring av små kongekrabber til kommersiell størrelse.

Gratis idéer til nye produkter som holder folk friske

Lyst til å lage og selge noe helt nytt og samtidig holde folk friske? Seniorforsker Antje Gonera har nesten 80 nye produkter klare – helt gratis for den som vil gjøre noen av dem til levebrød.

Den beste vegetarmaten er ikke den som kopierer kjøtt

Den beste vegetarmaten er ikke nødvendigvis den som smaker akkurat som kjøtt. Nå finner forskere og profesjonelle smaksdommere ut hvordan vegetarmaten smaker og hva forbrukerne liker best.

Hinne i egget holder musklene unge

Kaster du hinnen mellom eggehviten og skallet når du spiser egg? Ny forskning tyder på at akkurat den hinnen er en ungdomskilde: Den holder musklene unge lenger.

Flere steg nærmere optimal utnyttelse av kyllingen

Ikke ett, men tre ulike proteinprodukter kan med nyutviklede prosesser utvinnes fra det samme fjærfeskroget. Dermed blir det mer verdi ut av hver kylling og kalkun.

Fullt mulig å bli kvitt avrenning fra lastebiler som transporterer fersk fisk

Det er fullt mulig å bli kvitt problemet med avrenning fra lastebiler som transporterer fersk fisk. Det kalde fakta er at temperaturkontroll har alt å si.

Målet er at Norvegia alltid skal smake likt

Tine Meierier Jæren yster mye av Norges mest solgte ost - Norvegia. Nå ligger alt til rette for å forstå sammenhengen mellom ostens kvalitet og råstoff- og prosessbetingelsene.

MSC-bortfall betyr lite for pris på norsk torsk

Det er liten eller ingen prisdifferanse i førstehåndsmarkedet for MSC-sertifisert torsk. Det viser en kartlegging gjort på oppdrag fra FHF.

Nøyaktige målinger gir konkurransedyktige produkter

For å kunne utnytte råstoff, også restråstoff best mulig, er det nødvendig å forstå hvordan råvaresammensetning, prosessering og produktkvalitet henger sammen.

Forsker for å utnytte hele kyllingen til mat

Viktige proteiner skal spises. Industrien bruker restråstoff fra kylling og kalkun til å produsere et næringsrikt proteinpulver. Nå hjelper fagfolkene til med at mer blir til god mat.

Forrige 1 … 8 9 10 11 12 13 14 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie