Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English

Resultater

Vår forskning skal bidra til å gjøre matproduksjon enda bedre. Her finner du artikler som omtaler resultater, vitenskapelige publikasjoner, faktaartiklene «Verdt å vite» og temasider.

Les på engelsk

Publikasjoner

Verdt å vite

Tema A-Å

Ferske resultater

04. jun 2019

Norske fiskerier er sosialt bærekraftige – i både flåte og industri

24. mai 2019

Er gammel tørrfisk den nye vinen?

20. mai 2019

Suksess med ny produktkategori

16. mai 2019

Minst ti kroner økt fortjeneste på kvalitetshyse – per kilo

16. mai 2019

Norsk asparges med smak av nøtter og gress

14. mai 2019

Fortsatt svak krone gir drahjelp til fiskeeksportører

25. apr 2019

Forskere utvikler ny behandling mot AGD

24. apr 2019

Fjerner vond smak med melkesyrebakterier

Forrige 1 … 33 34 35 36 37 38 39 … 59 Neste

Siste nytt fra hvert forskningsområde

Råvarer fra havbruk, fiskeri og landbruk

Råvarer fra havbruk, fiskeri og landbruk
  • 1 av 3 mener oppdrettsnæringen ikke er forberedt på klimaendringene
  • Kråkebollepulver kan bli god gjødsel
  • Enzymer kan hente ut proteiner fra tang og tare

Foredling og mattrygghet

Foredling og mattrygghet
  • Har samlet tusenvis av bakterier: Gull verd i kampen mot utfordrende matbakterier
  • Hurtigmetoder for påvisning av listeria kan øke mattryggheten
  • Produksjon av trygg rakfisk: slik kan Listeria unngås

Marked og forbruker

Marked og forbruker
  • Lokalmatprodusenter har stor nytte av matkonkurranser
  • Fenalår er en unik delikatesse med store smaksforskjeller
  • Nytt fôr for kongekrabbe fungerer

Samfunn og forvaltning

Samfunn og forvaltning
  • 1 av 3 mener oppdrettsnæringen ikke er forberedt på klimaendringene
  • Nærmer seg løsningen på griseriet fra fisketransport på norske veier
  • Rapport: Mangler helhetsgrep i miljøvurdering
HjemResultater

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie