Publisert 2025

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Utgiver : Nofima AS

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 978-82-8296-823-2

Publikasjonstype : Nofimas rapportserie

Bidragsytere : Sone, Izumi

Serier : Nofima rapportserie 5/2025

År : 2025

Forskningsområder

Innovasjonsforskning

Samfunnspåvirkning

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

iFOODnet, koordinert av Nofima, hadde som mål å etablere forskning og utdanning på verdensklasse nivå innen matvitenskap, gjennom et langsiktig internasjonalt partnerskap med NTNU og Tokyo University of Agriculture og Tokyo University of Marine Science and Technology. Prosjektet var sentrert rundt fire viktige tverrfaglige innovasjonspilarer (CIP-er) knyttet til bioprospektering, innovativ matbehandling, biomaterialer og matavfallsbiorefinering, som la grunnlaget for forskning, studentmobilitet og industrisamarbeid. I løpet av prosjektet deltok 93 studenter i årlige treningsskoler, og 12 studenter fikk nytte av internasjonal mobilitet. Prosjektet fasiliterte også mange industribesøk, workshops og symposier, som styrket grensesnittet mellom forskning, utdanning og innovasjon. Til tross for utfordringer forårsaket av den globale pandemien, som førte til forsinkelser og justeringer av prosjektplanen, resulterte iFOODnet i betydelige akademiske resultater, inkludert publikasjoner, presentasjoner og vellykkede tilskuddssøknader. Fremtidige innsatsområder vil fokusere på å utvide partnerskap gjennom finansierte prosjekter, øke mobilitet og styrke den globale forskningsinnsatsen.

Kontaktpersoner: