Publisert 2023

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Tidsskrift : Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) , vol. 21 , p. 26–30 , 2023

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 1503-5034
Elektronisk : 2703-9609

Publikasjonstype : Fagartikkel

Bidragsytere : Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Medin, Anine Christine; Aune, Dagfinn

Sak : 3

Forskningsområder

Teknologier for matprosessering

Kosthold og helse

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

Nøkkelpunkter • Det er utfordrende å klassifisere mat som er ultraprosessert korrekt med NOVA-klassifiseringen. • NOVA-klassifiseringen er unyansert – ikke all ultraprosessert mat (UPF) er usunn. • Det er metodologiske utfordringer ved studier som ser på inntak av UPF og helseutfall. • Vi vet per i dag ikke nok om de ulike årsakssammenhengene som observeres mellom UPF og uhelse. • Veien videre krever mer forskning og et mindre heterogent klassifiseringssystem enn NOVA.

Kontaktpersoner:

Secret Link