Kristin Hollung blir ny divisjonsdirektør i Nofima

Kristin Hollung (59) har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør for divisjon Mat i Nofima. Hun kommer fra stillingen som forskningssjef for avdeling Mat og Helse i samme institutt og har vært konstituert divisjonsdirektør siden 1. april 2025.
– Vi er svært glade for at Kristin har takket ja til stillingen som divisjonsdirektør. Hun har allerede vist sin dyktighet som konstituert leder, og hennes brede erfaring fra forskning, samarbeid med landbasert matindustri, ledelse og styreverv gjør henne til den riktige personen for jobben, sier adm. direktør Bente Torstensen i Nofima.
Kristin Hollung er sivilingeniør i bioteknologi fra Universitetet i Oslo og har doktorgrad i biologi fra samme sted. Etter å ha startet karrieren som postdoktor ved Institutt for Ernæringsforskning ved UiO, kom hun til Nofima i 2002 som seniorforsker. De siste tolv årene har hun ledet avdeling Mat og Helse med ansvar for 28 medarbeidere og prosjekter som spenner fra grunnforskning til praktiske løsninger for matindustrien.
– Jeg er stolt over tilliten jeg har fått, og ser frem til å lede et team som skal bidra til mer bærekraftig, sunn og trygg mat for fremtiden. Vi skal fortsette å levere forskning som er relevant for næringen og samfunnet og bidra til økt verdiskaping for små og store norske matprodusenter, sier Kristin Hollung.
I tillegg til sin forskningsbakgrunn har Hollung omfattende lederutdanning fra BI og erfaring fra en rekke styreverv. Hun er blant annet styreleder for næringsklyngen Fremtidsmat og Matkornpartnerskapet, styremedlem i Porteføljestyret for muliggjørende teknologier i Norges Forskningsråd og ekspert og jurymedlem for Transition og Accelerator programmene i EIC i EU.
Divisjon Mat i Nofima består av fire forskningsavdelinger som arbeider med ulike aspekter av matforskning og matutvikling. Divisjonen har som mål å bidra til at Norge får mer bærekraftig, sunn og trygg norsk mat.
Nofima har fem kontorsteder i Norge. Hollung får kontorsted på Ås.