Bente E. Torstensen (52) er ansatt som ny administrerende direktør i forskningsinstituttet Nofima når Øyvind Fylling-Jensen trer inn i pensjonistenes rekker til sommeren.

Sist oppdatert

Publisert

Morgan Lillegård  

Les på engelsk

Stillingen etter Øyvind Fylling-Jensen ble lyst ut i fjor høst, og etter en grundig prosess har et enstemmig styre ansatt Bente Torstensen. 

– I jakten på den beste kandidaten har det vært viktig for oss å bruke god tid. Vi fikk mange svært dyktige og godt kvalifiserte søkere, noe som tyder på at Nofima er et høyt anerkjent forskningsinstitutt. I ansettelsesprosessen har styret vært sterkt involvert, intervjuet mange kandidater og vi er trygge på at vi har havnet på den beste kandidaten for Nofima, sier styreleder Thomas Farstad. 

Han fortsetter:

– Bente har en solid forskningsfaglig bakgrunn. Hun har også solid ledererfaring og hun har god kontakt med og forståelse for industriens behov.

Farstad legger også til at Torstensen er en positiv og engasjerende leder med visjoner for å videreutvikle Nofima. 

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben til sommeren. All ære til Øyvind Fylling-Jensen for den jobben han har gjort sammenhengende siden 2009 som har resultert i dagens relevante og solide Nofima. Målsettingen min er å videreutvikle Nofima som et av verdens mest anerkjente forskningsinstitutt for bærekraftige matsystemer, sier Bente Torstensen.

Bente Torstensen har siden august 2017 jobbet i Nofima som divisjonsdirektør for Akvakultur. Før den tid jobbet hun i Marine Harvest (nå Mowi) og Nifes. På Nifes var hun forsker, seniorforsker, forskningssjef og forskningsdirektør. Hun har doktorgrad i ernæringsbiologi fra Universitetet i Bergen. Hun er også etterutdannet ved Harvard Business School i Boston (Executive Education).

Torstensen er medlem av porteføljestyret i HAV i Norges forskningsråd, styremedlem i NCE Seafood Innovation Cluster, Havbruksstasjonen i Tromsø og styreleder/president i EAS (European Aquaculture Society).

Torstensen tiltrer som administrerende direktør i Nofima 25. juni, og vil i perioden fremover fortsette som divisjonsdirektør for Akvakultur-divisjonen. 

Kontaktpersoner