Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Nytt fôr for kongekrabbe fungerer

Kongekrabben griser som en to-åring ved matbordet når den spiser. Masse verdifullt fôr går til spille når små krabber skal fôres opp til slaktevekt. Nofimas forskere tok derfor jobben med å skape et fôr som både dekker krabbens ernæringsbehov og reduserer fôrspill.

Laksens kjønnsmodning kan begrenses med lys og fôr

Kan man bruke lys og fôr til å styre laksens kjønnsmodning? Det har Vetle Skjold undersøkt i sitt doktorgradsarbeid ved Nofima. Hans forskning kan bidra til bedre dyrevelferd i lakseoppdrett og til å løse et av næringens problemer.

Fiskeflåten skaper store verdier for Norge

Den norske fiskeflåten skaper store verdier. Og store økonomiske ringvirkninger. I 2023 ble det en netto verdiskaping fra fiskeriene på 22,2 milliarder kroner. Og ringvirkningene av at flåten kjøper varer og tjenester for 9 milliarder i året, når de fleste av landets 357 kommuner.

Slik kan du bekjempe Listeria i lakseindustrien

Over halvparten av matprodusentene i en internasjonal undersøkelse oppga at de har funnet Listeria i produksjonsmiljøet. Ny forskning fra Nofima viser at god rengjøring er det viktigste våpenet mot Listeria i lakseindustrien.

Laksens immunforsvar takler lave H2S-nivåer i vannet

Forskere fra Nofima og internasjonale samarbeidspartnere har gjort viktige oppdagelser om hvordan atlantisk laks reagerer på langvarig eksponering for lave nivåer av hydrogensulfid (H2S) i vannet.

Leverandørnæringene større enn fiskeri og havbruk til sammen

En ny rapport fra Nofima viser at leverandørene til sjømatnæringen er i sterk vekst og sysselsetter flere enn kjernevirksomheten i bransjen. 46.300 personer jobber i leverandørnæringene mens tallet er 40.000 ansatte i fiskeriene og havbruksnæringen.

Nytt lakselusfunn i skinnet til laks

Nøkkelen til å forbedre oppdrettslaksens motstand mot lakselus, kan ligge hos en fjern fetter, antyder en studie.

Slik er status for filetfarge i norsk oppdrettslaks

Nofima har kartlagt status og hva som kan gi utfordringer med pigmentering i laksefilet hos norske oppdrettere. Kartleggingen gir også innblikk i noen løsninger som man kan jobbe videre med, mener forsker.

Du trenger mer proteiner fra 55 års alder

Det er mange som ikke er klar over at de trenger mer proteiner og mer vitamin D når de blir eldre. Nofima-forskere har undersøkt hvordan man kan forebygge underernæring hos eldre.

Dyrket mat fra laboratoriet – forskningen skrider fremover

I laboratoriene hos Nofima kan forskerne som jobber med å dyrke mat i laboratoriet ved å gro muskelceller fra storfe, og produsere eggehvite- og melkeproteiner fra gjær, vise til stadig nye framskritt.

Forrige 1 … 5 6 7 8 9 10 11 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie