Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Forventer størst økning i plantebasert mat blant «åpensinnede» og «ferdigmatspisere»

Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert, er det en del forbrukersegmenter som ikke er opptatt av det. Nofima-forskere har undersøkt nærmere hvordan man kan få flest mulig interessert i å øke innslag av planter i kostholdet.

Trygg mat kan gi forretningsmuligheter

40 prosent av alle matforgiftninger skjer hjemme. Nofima-forskere leder arbeidet med å finne de beste løsningene for å redusere dette tallet.

Ny metode avslører kokkenes favoritter

En nyutviklet kvalitetstest fra Nofima bruker renommerte restaurantkokker for å vurdere kvaliteten på råvarer og produkter.

Mange har for høy temperatur i kjøleskapet

God mat hører julen til. Det medfører gjerne godt fylte kjøleskap – dermed dårligere oversikt slik at maten ofte blir liggende lenger før den blir spist. Da er det ekstra viktig at kjøleskapet holder en lav temperatur så maten ikke blir ødelagt eller farlig.

Ny kunnskap om avl for klimarobust laks

Oppdrettslaks avles for vekst og motstandsdyktighet mot lakselus. Men dersom avlen foregår i kalde vann, kan avlen ha liten eller ingen effekt hvis avlslaksens avkom vokser opp i varmere vann, viser ny forskning.

19 dager med samme kvalitet på kyllingfilet i gjenvinnbar emballasje

Emballasjens viktigste funksjon er å beskytte og bevare maten. Forskernes utfordring er å finne frem til materialløsninger som både er resirkulerbare og gir matvarene fullgod beskyttelse.

Norske bønner, erter og havre kan bli sunn snacks og kjøtterstattere

Nofimaforskere har kartlagt en rekke ulike ekstruderingsmetoder og funnet hvilke innstillinger og prosesser som fungerer best til ulike produkter. Innsikten kommer matprodusenter til gode når de skal øke produksjonen av plantebasert mat fra norske råvarer.

Gulrot bør lagres kjølig

Gulrot ligger godt i plastpakningene, så lenge de har det kjølig nok. Når gulrøtter ligger i romtemperatur i butikken, får de kortere holdbarhet, noe som fører til unødvendig matsvinn.

Fisk får bedre kvalitet med lavere frysetemperatur

Vanlig fryselagring er langt fra optimal, viser omfattende forskning på frysing og tining. Lavere frysetemperatur kan gjøre en stor forskjell.

Seniorer bør involveres i produktutvikling

Nedsatt smakssans og for positiv innstilling kan være en utfordring når seniorene skal teste nye produkter rettet mot dem. Nofima-forskere fant ny kunnskap og gunstige metoder da de undersøkte aktive eldres preferanser for fiber- og proteinrike drikker.

Forrige 1 … 20 21 22 23 24 25 26 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie