Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Kan lage store verdier av fiskeslo

Neste gang du fjerner skinn og bein fra fiskemiddagen og slenger det i matsøpla, kan du jo tenke litt over at du kvitter deg med noe som kan være verdt 8500 kroner per gram!

Systematisk torskeavl gir rask vekst

Tålmodighet og bevaring av mangfold er stikkord for hvorfor oppdrettstorsk vokser betydelig raskere enn villtorsk i merd.

Norske fiskerier gir verdiskaping på 22,7 milliarder

Norske fiskerier gir betydelig verdiskaping. Analyser tilsier at det i 2019 ble generert netto verdiskaping for 22,7 milliarder kroner fra fiskerinæringen. Av disse ble 16,6 milliarder skapt direkte i fiskeriene, mens 6,1 milliarder stammer fra ringvirkninger i leverandørindustrien.

Forventer størst økning i plantebasert mat blant «åpensinnede» og «ferdigmatspisere»

Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert, er det en del forbrukersegmenter som ikke er opptatt av det. Nofima-forskere har undersøkt nærmere hvordan man kan få flest mulig interessert i å øke innslag av planter i kostholdet.

Trygg mat kan gi forretningsmuligheter

40 prosent av alle matforgiftninger skjer hjemme. Nofima-forskere leder arbeidet med å finne de beste løsningene for å redusere dette tallet.

Ny metode avslører kokkenes favoritter

En nyutviklet kvalitetstest fra Nofima bruker renommerte restaurantkokker for å vurdere kvaliteten på råvarer og produkter.

Mange har for høy temperatur i kjøleskapet

God mat hører julen til. Det medfører gjerne godt fylte kjøleskap – dermed dårligere oversikt slik at maten ofte blir liggende lenger før den blir spist. Da er det ekstra viktig at kjøleskapet holder en lav temperatur så maten ikke blir ødelagt eller farlig.

Ny kunnskap om avl for klimarobust laks

Oppdrettslaks avles for vekst og motstandsdyktighet mot lakselus. Men dersom avlen foregår i kalde vann, kan avlen ha liten eller ingen effekt hvis avlslaksens avkom vokser opp i varmere vann, viser ny forskning.

19 dager med samme kvalitet på kyllingfilet i gjenvinnbar emballasje

Emballasjens viktigste funksjon er å beskytte og bevare maten. Forskernes utfordring er å finne frem til materialløsninger som både er resirkulerbare og gir matvarene fullgod beskyttelse.

Norske bønner, erter og havre kan bli sunn snacks og kjøtterstattere

Nofimaforskere har kartlagt en rekke ulike ekstruderingsmetoder og funnet hvilke innstillinger og prosesser som fungerer best til ulike produkter. Innsikten kommer matprodusenter til gode når de skal øke produksjonen av plantebasert mat fra norske råvarer.

Forrige 1 … 20 21 22 23 24 25 26 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie