Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Mange nordmenn vil spise tang

Til tross for at vi vet lite om tang og tare, er mange positive til å spise det, viser en undersøkelse fra Nofima.

Store geografiske forskjeller på kjøkkenhygiene

Å bruke de samme redskapene for kyllingkjøtt og salat uten å vaske i mellom kan føre til alvorlig matbåren sykdom. Det er store forskjeller mellom land, både i forekomst av sykdomsfremkallende bakterier og kjøkkenhygiene.

Nye metoder kan sikre mer sunn og god mat

Sunn og god mat der råvarene utnyttes best mulig har vært målet i det strategiske programmet FoodSMaCK.

Ny kunnskap om desinfisering av RAS-anlegg

Ny forskning viser at resirkuleringsanlegg for oppdrett av laks på land desinfiseres på forskjellig måte i Norge og i Nord-Amerika. Et samlet bilde av dagens praksis, kan gi kunnskap som øker sikkerheten i en raskt voksende bransje.

Nye metoder kan gi svar på hva som gjør maten sunn

Det er mange faktorer som påvirker hvor sunn maten er, og det er disse ulike faktorene Nofimas fagfolk i det strategiske programmet SunnMat har undersøkt.

Dokumentasjon sikrer trygg mat med god holdbarhet

Riktig holdbarhet er viktig for redusert matsvinn. Kontroll på bakterier og optimale emballasjeløsninger er nødvendig for å sikre trygg mat med riktig kvalitet.

Hydrolysert krillprotein i fôret kan gi raskere vekst

Forsøk i Nofima viser at laksesmolt som får krillhydrolysat i fôret spiser vesentlig mer fôr, og øker veksten den første kritiske perioden i sjøen.

Ny innsikt om bærekraftig innovasjon

Hva skal til for å lykkes med bærekraftig innovasjon i matnæringene? Dette spørsmålet har Nofima-forskerne i det strategiske programmet InnoFood stilt seg.

Grunnlaget lagt for ny norsk fiskeristandard

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før en ny norsk bærekraftstandard (NRFM) kan tas i bruk. Men forskeren som har ledet arbeidet med å lage det utkastet som nå foreligger, har tro på at en ny standard vil bli ferdigstilt og tatt i bruk.

MS – ny forskning baner vei for en ny kurs

Å se saken fra en annen side kan gi oss nye og bedre svar. I et samarbeid innen MS-forskning har det å kombinere kunnskap og tankesett fra flere fagfelt resultert i ny og banebrytende kunnskap.

Forrige 1 … 18 19 20 21 22 23 24 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie