Nofimaforsker Mari Øvrum Gaarder kurset matjournalister fra både TV, aviser, nettaviser og fagblader i hvordan sikre gode smaks- og produkttester.

Lansering av filmen «Best i test»

Med jevne mellomrom tester og bedømmer redaksjoner rundt i vårt langstrakte land ulike typer produkter. For å gjøre matjournalistene sikrere og tryggere på sin rolle som testledere, har Sensorisk Studiegruppe (SSG) og Nofima laget animasjonsfilmen «Best i test».

Det er over to år siden denne saken sist ble oppdatert.

Kontaktperson
Portrettbilde av Mats Carlehøg
Mats Carlehøg

Prosjektleder/sensoriker
Tlf.: +47 412 24 957
mats.carlehog@nofima.no

Filmen, som viser hvordan man går frem når man planlegger å gjennomføre produkt- og smakstester, ble vist for en skare av Norges matjournalister under et lynkurs i Oslo 31 januar 2018.

Kurset ble ledet av forsker Mari Øvrum Gaarder i Nofima. Hun ga tips og en praktisk innføring av smakstester ved bruk av både forbrukere og eksperter.

– Vi veit at testar av matvarer er godt lese- og sjåarstoff, og at resultata påverkar kva forbrukarane kjøper. Med denne filmen, som gjev eit raskt og godt innblikk i kva ein bør tenkje på ved produkt- og smakstestar, kan testane bli meir til å stole på. Det er bra for matnæringa, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Lynkurs i å gjennomføre produkt- og smakstester. from Nofima on Vimeo.

Filmen er basert på Retningslinjer  ”Best i test” som gir en mer grundig innføring samt tips og råd når du planlegger produkttester.

 Sensorikk, forbruker og innovasjon  

Les mer om:

Relatert innhold