Kurs
Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (lam/sau/geit)

Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs der du kan lære nedskjæring for optimal bruk av kjøttprodukter for ulike årstider, for gris og småfe.
Dato
24. nov 2025
25. nov 2025
Tid
10:00 - 16:00
Sted
Kjøtthallen, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Pris
Kr 4490,- (inkl. mva) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.
Kursets innhold
- Nedskjæring av gris til ulike produkter
- Nedskjæring av småfe
- Salt og saltemetoder til spekematprodukter
- Salt og marinering av produkter til grill/steking
- Røyking (Svinekam/Sommerkoteletter)
- Sorteringer til pålegg- pølseprodukter
Mål med kurset
Kursdeltakerne skal lære seg nedskjæring av gris og småfe til spesifikke produkter for ulike årstider. For eksempel: grillprodukter, spekemat, salte og røkte produkter.
Målgruppe
Lokalmatprodusenter (<10 årsverk), som foredler kjøttprodukter.
Påmelding og praktiske tips
Bindende påmelding innen 14. november 2025
For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi
- Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no
- Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no
Kurset foregår i Kjøtthallen hos Nofima:
Kontaktpersoner
Kurset holdes av Tom Johannessen og Lene Øverby, for administrative spørsmål kontakt Jannie Haraldstad.
Om arrangøren
Dette er et arrangement i regi av Kompetansenettverk for lokalmat Øst, som er et av fem slike nettverk i Norge. Finn ut mer om kompetansenettverkene: