NTP's temadag mat og helse - 23 mai 2024

Dato

23. mai 2024

Tid

09:30 - 15:30

Sted

Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

kr. 600,-

Sist oppdatert

Nasjonal Teknologiplattform (NTP) ved ANIMALIA og Nofima inviterer til temadag. En møteplass for bedrifter, forskningsmiljøer, myndigheter og andre fagmiljøer. 

Tema for dagen er spørsmålet om prosessering av mat er en utfordring for folkehelsen. Dette belyses fra tre vinkler – forskning, helse og forbrukerholdninger.

  • Hva sier forskningen om tilsetningsstoffer, konsistens og tekstur?
  • Hva er den norske forbrukers holdning til hvordan maten blir bearbeidet?
  • Har vi et forbedringspotensiale og må vi tenke annerledes enn det vi gjør idag?

Dagen vil være en fin anledning til å kunne møtes for nettverksbygging og få inspirasjon fra hva andre i næringsmiddelindustrien har fokus på når det gjelder bearbeiding av mat og folkehelse. 

Foreløpig program

Registering og kaffe fra kl. 9.30

10.00Velkommen ved Animalia
Et skråblikk: Hvorfor prosesserer vi? Har vi forbedringspotensiale, har det gått for langt, kan vi tenke annerledes? TBA
How different texture of processed food influences oral processing, energy intake and metabolism ved professor Cirian Forde, Wagningen University and Research, Nederland
Kort pause
11.05Konsistensmidler – Hva ser vi i forskningen, hvor er vi, hvor går vi videre? ved Harald Karlsen, NMBU
Tarmflora/mikrobiota. Hvor står forskningen, hva vet vi, hva påvirker tarmen? ved Ida Ruud, Nofima
Relating food texture, eating behaviour and processed food consumption ved Katerina Katsikari, Nofima
Innovative prosesseringsmetoder
Lunsj
13.15Bakgrunnen for VKM-rapporten om konsistensmidler og hvorfor en har konkludert slik en har gjort konsistensmidler. Hvordan kan en formidle trygghet til forbruker om tilsetningsstoffer ved Trine Husøy og Eva Denison, Folkehelseinstituttet
Forbrukers holdninger til prosessering av maten vår TBA
Pause
14.40Paneldiskusjon: Er prosessering av mat en utfordring for folkehelsen? TBA
15.20Avslutning og informasjon om NTP Food for Life

Påmeldingsfrist: 13. mai 2024

Kontaktpersoner