OPTIMAL - Utvikling av et beslutningsstøtte verktøy for optimalisering av prosess og produktkvalitet
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima AS
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
978-82-8296-484-5
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie 4/2017
År : 2017
Lenker
:
ARKIV
:
http://hdl.handle.net/11250/24...
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Målet med OPTIMAL var å undersøke om modellen for varme- og masseoverføring under steking av kjøtt kan bli konvertert til modellen for fisk ved hjelp av eksisterende datagrunnlag på torsk. Væsketap, kjerne- og overflatetemperaturen, vanninnhold og krymping av torsk ble målt og analysert eksperimentelt. Modellen ble deretter validert ved å sammenligne de målte og simulerte verdiene. Prosjektet OPTIMAL ble finansiert av Stiftelsen Norconserv. Det ble under prosjektet etablert et samarbeid mellom Nofima, DTU og Universitetet i Stavanger.