Gå til hovedinnhold
Publisert 2017

Read in English

Publikasjonsdetaljer

Utgiver : Nofima AS

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 978-82-8296-484-5

Publikasjonstype : Nofimas rapportserie

Bidragsytere : Sone, Izumi; Blikra, Marthe Jordbrekk; Schulz, Jörn; Feyissa, Aberham H.

Serier : Nofima rapportserie 4/2017

År : 2017

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

Målet med OPTIMAL var å undersøke om modellen for varme- og masseoverføring under steking av kjøtt kan bli konvertert til modellen for fisk ved hjelp av eksisterende datagrunnlag på torsk. Væsketap, kjerne- og overflatetemperaturen, vanninnhold og krymping av torsk ble målt og analysert eksperimentelt. Modellen ble deretter validert ved å sammenligne de målte og simulerte verdiene. Prosjektet OPTIMAL ble finansiert av Stiftelsen Norconserv. Det ble under prosjektet etablert et samarbeid mellom Nofima, DTU og Universitetet i Stavanger.

Kontaktpersoner: