I prosjektet Wolfhunger undersøker vi hvordan nye bærekraftige fôringredienser fra sidestrømmer av fiskeriene påvirker fordøyelse, vekst og helse hos steinbit i påvekstfasen.

Sist oppdatert

Les på engelsk

Start

01. aug 2023

Slutt

31. des 2024

Finansiert av

Regionale forskningsfond (RFF)

Samarbeid

Akvaplan-Niva, Nord Universitet, UiT Norges arktiske universitet, Denvo, Wolffish, Amar Seafood, Råknes Gård Sjømat og Skretting

Prosjektleder(e):

André Sture Bogevik

Bakgrunn

Flekksteinbit har vært en lovende oppdrettsart siden 1990-tallet, med etablert produksjon og leveranse til restaurantnæringen på 2000-tallet. Veksten av oppdrettet har derimot vært lav grunnet store investeringskostnader og uheldige tap i produksjonen frem til nå.

Flere selskaper satser nå på produksjon av flekksteinbit, og etterspør forskning for optimalisert produksjon av arten, inkludert tilpassede bærekraftige fôr.

Mål

Studere effekten av bærekraftige ingredienser i fôr på fordøyelse, vekst og helse hos flekksteinbit i påvekstfasen, og utvidet kunnskap om tarmsystemets anatomi og fysiologi hos arten.

Dette gjør vi

Nofima vil i samarbeid med en masterstudent fra UiT Norges arktiske universitet i Tromsø studere tarmsystemets anatomi og fordøyelsefysiologi hos flekksteinbit i påvekstfasen fôret bærekraftige ingredienser.