Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Oppdrett kan redde havbunnen

Oppdrett av kråkeboller kan redde tareskogen, samtidig som det kan skape produkter av høy verdi i Norge.

Pakker fisken i mindre og mer miljøvennlig plast

Slik emballasje har du aldri sett før. Nå klarer fisken seg med både mindre og mer miljøvennlig emballasje.

Smolten er større nå enn før, men er den sterkere?

Kanskje klarer oppdrettslaksen seg best hvis den ikke vokser så fort den første tiden. Men det er det vanskelig for forskerne å finne ut: Oppdrettere har nemlig flere ulike måter å ale opp en smolt på.

Du bør spise mer av de sunne planteoljene

Riktig bruk av planteoljer gir sunne plantebaserte kjøtterstattere samt sunnere animalske produkter uten at det går ut over smaken. Det fettet som er flytende i romtemperatur, er det sunneste. Du spiser faktisk for lite sunt fett, forklarer fettforsker Astrid Nilsson i Nofima.

Gjæren som mikrobryggere jakter på

Verdens mikrobryggeri vil ha norsk gjær. Kveik er ikke som annen gjær, og nå arbeider forskere og gjærdyrkere for å få den ut i verden.

Gode oppskrifter nøkkelen til økt sjømatkonsum?

Kan flere og bedre oppskrifter være en nøkkel til å få flere unge voksne i Norge til å spise mer fisk og sjømat? En undersøkelse Nofima har gjort blant nesten 1000 unge, voksne forbrukere i Norge kan tyde på det.

Potensielt grunnlag for helt ny næring i Vest-Finnmark

Målet er å snu et problem til å ikke bare bli en ressurs, men et eksklusivt, kostbart produkt. Et knapt år og et kritisk skallskifte senere, ser Nofimas krabbeforskerne lyst på oppfôring av små kongekrabber til kommersiell størrelse.

Den beste vegetarmaten er ikke den som kopierer kjøtt

Den beste vegetarmaten er ikke nødvendigvis den som smaker akkurat som kjøtt. Nå finner forskere og profesjonelle smaksdommere ut hvordan vegetarmaten smaker og hva forbrukerne liker best.

Målet er at Norvegia alltid skal smake likt

Tine Meierier Jæren yster mye av Norges mest solgte ost - Norvegia. Nå ligger alt til rette for å forstå sammenhengen mellom ostens kvalitet og råstoff- og prosessbetingelsene.

Hinne i egget holder musklene unge

Kaster du hinnen mellom eggehviten og skallet når du spiser egg? Ny forskning tyder på at akkurat den hinnen er en ungdomskilde: Den holder musklene unge lenger.

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie