Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Økte salgspriser veier opp for økte fangstkostnader

Forskerne i Nofima har estimert at økte salgspriser til en viss grad veier opp for økte kostnader med levendefangst av torsk. For fartøyøkonomien er kvotebonus viktig.

Salat til lunsj ga anbefalt dagsinntak av grønnsaker

Unngår du salatbaren i kantina? Det er det flere grunner til å slutte med. Forskning viser at de som spiser fra salatbaren får i seg et gjennomsnittlig dagsinntak med grønnsaker allerede til lunsj.

Avlsmessig framgang kan gi grunnlag for lønnsomt torskeoppdrett

Fremgang i avlsarbeidet kan gi grunnlag for lønnsomt torskeoppdrett. Det kommer fram i en ny rapport som Nofima nettopp har oversendt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).

Sunnere brød med mindre salt

Å redusere saltet er et viktig folkehelsetiltak. Spesielt i matvarer det spises mye av, som brød. Nofima har gjort en rekke forsøk med salterstattere i brød.

Har laget «fiskesimulator» for EU

Et dataverktøy gir nå fiskere en visuell beskrivelse av hva som skjer med fiskeriene og økosystemet i havet, avhengig av hvilke arter de fisker på og i hvilken mengde. Forskere fra Tromsø har bidratt til å lage dette, gjennom det store EU-prosjektet MareFrame.

Ypperlig kvalitet fra torskehotell

Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.

Etterspørselen etter luksusvarer øker i mettede markeder

Det begynte med torsk av strålende kvalitet i forskningsprosjektet Catch - og endte med doktorgrad om forbrukernes oppfatning av høykvalitets premium- og luksusprodukter.

Klar vegetartrend, men plass til flere norske produkter

I løpet av de siste par årene har salget av planteproteinprodukter økt markant. Det har kommet flere helt nye typer matvarer, men Norge har fortsatt et uutnyttet potensiale når det gjelder å utvikle egne produkter med norske ingredienser, viser analyse.

Nettsted mot matkriminalitet

Ønsker du bedre oversikt over hva som skjer i kampen mot matkriminalitet? Nofima vært med på å utvikle en nettside som samler forskningsresultater og nyheter om matjuks fra hele verden.

Stort behov for mer kunnskap om strukturering

Det er relativt lett å se effektiviseringsgevinsten av at to fiskekvoter samles på ett fartøy. Det er mye vanskeligere å se effekten på kystsamfunnene av at det blir et fartøy mindre. Skal man da være for eller imot strukturering i fiskeflåten?

Forrige 1 … 30 31 32 33 34 35 36 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie