Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Sunnere brød med mindre salt

Å redusere saltet er et viktig folkehelsetiltak. Spesielt i matvarer det spises mye av, som brød. Nofima har gjort en rekke forsøk med salterstattere i brød.

Har laget «fiskesimulator» for EU

Et dataverktøy gir nå fiskere en visuell beskrivelse av hva som skjer med fiskeriene og økosystemet i havet, avhengig av hvilke arter de fisker på og i hvilken mengde. Forskere fra Tromsø har bidratt til å lage dette, gjennom det store EU-prosjektet MareFrame.

Ypperlig kvalitet fra torskehotell

Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.

Etterspørselen etter luksusvarer øker i mettede markeder

Det begynte med torsk av strålende kvalitet i forskningsprosjektet Catch - og endte med doktorgrad om forbrukernes oppfatning av høykvalitets premium- og luksusprodukter.

Klar vegetartrend, men plass til flere norske produkter

I løpet av de siste par årene har salget av planteproteinprodukter økt markant. Det har kommet flere helt nye typer matvarer, men Norge har fortsatt et uutnyttet potensiale når det gjelder å utvikle egne produkter med norske ingredienser, viser analyse.

Denne fotoboksen kan hjelpe fiskekjøpere å ta gode valg

Med gode bilder av fiskens mageinnhold kan fiskekjøpere som byr på fangster på auksjon unngå å kjøpe katta i sekken.

Torskehoder og kyllingskrog får økt verdi

Årlig produseres rundt 35000 tonn kyllingskrog og 72000 tonn torskehoder i norsk matproduksjon. Disse inneholder mange verdifulle komponenter som bør utnyttes bedre. Forskerne i prosjektet Notably skal sørge for at det skjer.

– Torsk bør ha mer plass i trålposen

Jo lenger torsken er trengt sammen i en trålpose, jo dårligere kvalitet får den. Ligger den i luft før den avlives, er det enda verre for torskens stressnivå og for kvaliteten. Løsningen kan være vanntanker der torsken får komme seg etter at den er fanget.

Urkorn blir til Smakskorn

Hos Økologisk Spesialkorn utvikler de nye helkornprodukter fra gamle kornsorter, basert på resultatene fra forskningsprosjektet Smakskorn.

Aminosyrer og små peptider kan erstatte vann i fôrproduksjon

En doktorgradsstipendiat har dokumentert at frie aminosyrer og lavmolekylære peptider delvis kan erstatte vann i prosessen med å omdanne planteproteiner ved fremstilling av fiskefôr. Det kan gi mer næringsrikt fôr og mindre bruk av energi i prosessen.

Forrige 1 … 28 29 30 31 32 33 34 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie