Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Tørrfisk og saltfisk er selve livsnerven på Røst og i Nordkapp

Saltfisk- og tørrfisk næringen er økonomisk og sysselsettingsmessig viktig for hele Norge. Ringvirkningene er store. Og for noen kommuner er fisken selve livsgrunnlaget. Røst i Nordland og Nordkapp i Finnmark er to eksempler på slike.

Sei ved oppdrettsanlegg engasjerer – noen

En undersøkelse om sameksistens i kystsonen viser at nordnorske menn over 60 år bryr seg vesentlig mer om denne seien enn andre grupper av befolkningen.

Matematisk modell for ovnsbakt torsk

Å ovnsbake fisk perfekt, kan være den rene vitenskap. Bokstavelig talt, faktisk. Da Marthe Jordbrekk Blikra disputerte for sin doktorgrad i matvitenskap 2. mars, var det med nettopp optimal varmebehandling av torsk som tema.

Nye måltidskonsepter med «Design Thinking»-metoden

Entreprenørskap- og Innovasjonsstudenter utvikler konsepter som kan bidra til å løse matlystutfordringer og måltidsbehov hos den eldre garde.

Musklene vokser i sterk strøm

At smolt i resirkuleringsanlegg vokser fortere ved økende strøm, er kjent. Nå har Nofima-forskere funnet at det først og fremst er musklene, og ikke andre organer, som vokser når laksen svømmer i sterk strøm. Det er positivt. Samtidig mener forskerne det er grunn til å være på vakt mot redusert fiskevelferd til man vet mer om effekter av sterk strøm.

Saltets egenskaper påvirker saltfisk- og klippfiskkvalitet

Salt er en viktig og sentral bestanddel i saltfisk og klippfisk. Men hvordan påvirker saltkvaliteten utbyttet eller produktet?

Store muligheter for mat fra Arktis

Ren, naturlig arktisk mat ser ut til å ha en stor framtid på verdensmarkedet. Nettopp den arktiske opprinnelsen er det store konkurransefortrinnet.

CO2-metting kan gi lengre holdbarhet for kylling

Matforskere tester nyskapende løsninger for å bidra til mindre matsvinn og bedre mat.

Gode nettverk er en forutsetning for vellykket lokalmatsatsing

Omsetningen av lokalmat vokser, men antallet produsenter ser ut til å holde seg relativt stabil, med rundt 1500 lokalmatprodusenter. Det tyder på en profesjonalisering i miljøet. Utfordringene med å øke antallet produsenter ser ikke ut til å være at det mangler nye som ønsker å prøve seg, men at relativt mange av disse ikke profesjonaliserer satsingen.

Et hull i boksen kan gi bedre hermetikkmat

Hermetisering er en bærekraftig måte å oppbevare mat, men krever mye energi og vann, og kan påvirke matkvaliteten. En nyutviklet hermetikkboks kan være løsningen som gjør fremtidens hermetikkmat mer attraktiv.

Forrige 1 … 23 24 25 26 27 28 29 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie