Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Nye verktøy for økt bakteriekontroll

Nye teknologier som kan anvendes direkte på maten kan gi økt kontroll med problembakterier og dermed sikre trygg og holdbar mat. Forsøk viser at salter av organiske syrer hemmer vekst av uønskede bakterier.

Har funnet at DHA-fettsyren fremmer filetkvalitet

Nå har forskere vist at det er omega-3-fettsyren DHA som hemmer syntesen av fargestoffet melanin. Det er fargestoffet som gir uønskede mørke flekker i oppdrettslaks. Dermed er enda en brikke på plass i forståelsen av hvorfor marine fettsyrer er så viktig i kosten til laks.

Lovende resultater på nye områder innen spektroskopi

I sitt postdoktorprosjekt har Samuel Ortega oppnådd både bedre estimat for holdbarhet på torsk, og mulighet til å tidlig avsløre et syndrom som gir gelélignende og slapp muskel hos blåkveite. Alt ved bruk av hyperspektral avbildning.

Vrakede grønnsaker ga sunnere og saftigere veganburgere

Mat som blir kastet kan likevel bli til sunne og velsmakende retter. Ved hjelp av ny teknologi har matforskere laget fiberingredienser fra annenrangs rotgrønnsaker, erter og sopp. Metoden kan bli svært viktig for å utvikle nye veganmatprodukter, og samtidig være et stort bidrag til å redusere matsvinnet.

Steril oppdrettslaks har det godt

Forskere har nå dokumentert at steril laks har det velferdsmessig minst like bra som fruktbar laks.

Testet ut pelagisk trål for villfangst av torsk

Kan pelagisk trål brukes til fangst av torsk for levendelagring? Sammen med kystbåtrederiet Asbjørn Selsbane og Havforskningsinstituttet har Nofima vært på tokt for å finne svar.

Laksefôr er så smått i omstilling

Produsenter av norsk laksefôr har begynt å ta i bruk helt nye ingredienser, viser rapport om forråvarer til laks og ørret.

Unge voksne ønsker inspirasjon til å spise mer sjømat

Viktig melding til norske sjømatprodusenter: Unge voksne er motiverte til å spise mer av den sunne sjømaten. Men de trenger inspirasjon for å komme i gang!

Dette vet forskerne om jod i tang og tare

Tang og tare kan inneholde mye jod. Men hvor mye blir tatt opp i kroppen vår? Og hvor mye forsvinner når det tilberedes som mat? Det ville forskere finne ut av.

Molekylvekt er en nøkkel til god proteinkvalitet

Jevn kvalitet er nøkkelen til gode produkter. Ved å bestemme molekylvekten og dermed størrelsen på proteinene, kan Nofima-forskere karakterisere og kontrollere proteinkvaliteten.

Forrige 1 … 14 15 16 17 18 19 20 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie