Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Mer gjenvunnet og gjenvinnbar plast i matemballasje

Å redusere bruken av jomfruelig plast er et viktig bidrag til mer bærekraftig matemballasje. Nofima-forskere har undersøkt og funnet at kyllingfilet kan pakkes i gjenvinnbar plast uten at det går utover kvaliteten eller holdbarheten.

Fremskritt for torskegenetikk

Forskere har utviklet et verktøy som gjør det mulig å løfte torskeavl fra familieseleksjon til individuell seleksjon – og med det oppnå bedre genetisk framgang.

Stor etterspørsel gir lite variasjon i lakseprodukter

Høye laksepriser gjør at folk er mindre villige til å betale ekstra for nye bærekraftige produkter. Omfattende studier i viktige laksemarkeder viser likevel at miljømerker og ulike kvalitetsegenskaper er ønsket av forbrukerne.

Slik kan kantinene hjelpe deg å spise sunnere

Fire av ti vil endre matvanene sine hjemme hvis de får smaken på nye matretter i kantinen på jobb. Kantinen kan være løsningen for å hjelpe deg med å spise mer bærekraftig.

1,5 milliarder å spare på laksetransport

Om hele norsk lakseproduksjon ble superkjølt før transport, kunne næringen spart rundt 1,5 milliarder kroner årlig i transportutgifter.

Flere må velge norsk hvete

Importert korn brødfør Norge. Hvis det skal bli mer norsk hvete i maten, må folk flest kjøpe mer norsk for å vise at det er det de vil ha.

Ribbeinsbrudd kan være viktigste årsak til melaninflekker

Svaret på mørke flekker kan ligge nærmere selve flekken enn man hittil har trodd. Nærmere bestemt i ribbeina.

Eldre trenger proteinrik kost, mørere kjøtt kan være løsningen

Mange eldre sliter med å tygge kjøtt, fordi det kan være seigt og tørt. Samtidig kan kjøttet bidra med viktige proteiner. Hjemme kan du banke ut kjøttet for å få det mørere og saftigere. Industrien kan bruke mekanisk bearbeiding.

Stor torsk mest utsatt for skader i snurrevadfiske

Etter omfattende forsøk med fangster fra ulike fartøy, er forskerne ikke i tvil: Torsk over åtte kilo som fiskes med snurrevad, er mere utsatt for fangstskader som gir dårligere kvalitet.

Vanlige og farlige bakterier er ikke like

De listeria-bakteriene som er i maten, er som regel ikke de samme listeria-bakteriene som gjør deg syk. Nå har forskerne funnet forskjellene mellom de vanligste og de farligste bakteriene.

Forrige 1 … 10 11 12 13 14 15 16 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie