Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Frukt og grønnsaker trenger ulik oppbevaring

Riktig oppbevaring og emballering øker holdbarheten til frukt, bær og grønnsaker. Nofima-forskere har undersøkt ulike grønnsaker for å se hvordan de klarer seg under ulike forhold.

Helse og miljø frister flere til å spise tare

Hvordan er det mulig å få flere til å spise tare? Helse og miljø er de to beste argumentene.

Kan diagnostisere nefrokalsinose i felt

Nefrokalsinose får versting-stempel av fiskehelsepersonell. Det er en raskt økende nyresykdom hos laksefisk som vi ikke kjenner verken omfanget av eller årsakene til. Nå har Nofima-forskere videreutviklet diagnostikken slik at man kan fastslå på levende fisk i felt hvor mye laks som har nefrokalsinose og i hvilken grad.

Rognkjeks blir kongemat

Det har vist seg vanskelig å finne annen bruk for rognkjeks når den har gjort seg ferdig som lusespiser i oppdrettsanlegg. Men nå kan det se ut som den lille rensefisken passer godt som mat til oppfôring av små kongekrabber.

Lite fart i fisket etter raudåte

Det er ikke blitt særlig fart i det norske fisket etter raudåte. En årsak kan være at fartøyene – noen mer enn andre – fisker etter andre arter i perioden når et raudåtefiske er antatt å foregå.

Gjæren som mikrobryggere jakter på

Verdens mikrobryggeri vil ha norsk gjær. Kveik er ikke som annen gjær, og nå arbeider forskere og gjærdyrkere for å få den ut i verden.

Gode oppskrifter nøkkelen til økt sjømatkonsum?

Kan flere og bedre oppskrifter være en nøkkel til å få flere unge voksne i Norge til å spise mer fisk og sjømat? En undersøkelse Nofima har gjort blant nesten 1000 unge, voksne forbrukere i Norge kan tyde på det.

Lokalmatentreprenører skaper nye produktkategorier

Norske lokalmatentreprenører bidrar til nyskaping i matmarkedet. I sin doktorgrad har Stine Alm Hersleth i Nofima studert hva som skal til for å lykkes som lokalmatentreprenør.

Pakker fisken i mindre og mer miljøvennlig plast

Slik emballasje har du aldri sett før. Nå klarer fisken seg med både mindre og mer miljøvennlig emballasje.

Smolten er større nå enn før, men er den sterkere?

Kanskje klarer oppdrettslaksen seg best hvis den ikke vokser så fort den første tiden. Men det er det vanskelig for forskerne å finne ut: Oppdrettere har nemlig flere ulike måter å ale opp en smolt på.

Forrige 1 … 7 8 9 10 11 12 13 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie