Deltagelse i produktkonkurranser som NM eller måltidskonkurransen Det Norske Måltid gir verdifull tilbakemelding til deg som produsent. En ekstern vurdering av produktegenskaper, kvalitet og smak er et nyttig redskap i videre produktutvikling og markedsarbeid.

Dato

11. nov 2025

Tid

10:00 - 15:00

Sted

Nofima As, Osloveien 1, 1430 Ås

Pris

Kr 3500,- pr. deltagerbedrift (inntil to personer fra hver bedrift) inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj, kursmateriell. Hver bedrift kan ta med inntil to produkter for vurdering

Sist oppdatert

  • Dette arrangementet setter søkelys på produkters sensoriske egenskap (smak, lukt, farge, konsistens) og vurdering opp mot kriteriene i matkonkurranser.
  • Du blir bedre kjent med dine egne produkter og få en en-til-en diskusjon med en fagekspert som har erfaring som dommer i ulike konkurranser. Du vil også selv være med på bedømmingen og lære hvordan et profesjonelt dommerpanel jobber og vurderer et produkt.
  • Du vil få et sett med beskrivende ord for ditt produkt og innsikt i hvordan dette kan brukes i produktutvikling eller markedsarbeid.

Arrangementet passer for deg som ønsker å lære mer om smaks- og kvalitetsbedømming og kriterier for å nå opp i ulike matkonkurranser.

Ta med 1-2 produkter som du ønsker å få vurdert! Produkter må være spiseklare (og ikke kreve oppvarming eller annen tilbereding).

Du lærer av produktekspertene

  • Tom Chr. Johannessen – hoveddommer i NM i kjøtt mm.
  • Mats Carlehøg – juryleder og dommer i NM i drikke (alle kategorier), SM i Mathantverk mm.
  • Cecilia M. Kippe – dommer i NM i drikke, NM i honning mm.  

Mål med kurset

Målet med kurset er å gi deltakerne en dypere forståelse av kvalitet og smak gjennom å bedømme egne produkter i et mer objektivt perspektiv. Få tips og tilbakemeldinger som kan inspirere til videre produktutvikling og deltagelse i matkonkurranser.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter med fortrinnsvis kjøttprodukter, produkter av frukt/bær/grønnsaker eller drikke (< 10 årsverk). Andre produktkategorier kan også melde seg på, men blir vurdert av de samme fagpersonene som er involvert i arrangementet.   Kurset egner seg for produsenter som har lyst til å bli bedre kjent med sine produkter, egenskaper og utviklingsmuligheter.

Påmelding og praktisk info

Bindende påmelding innen 31. oktober 2025.

Arrangementet gjennomføres i regi av Kompetansenettverk lokalmat Øst, i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima på Ås.

For de som trenger overnatting i forbindelse med kurset anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no Nofima har gratis parkering for gjester.

Kontaktpersoner

Secret Link