Nytt emballasjeregelverk stiller større krav også til små matprodusenter. Bli med på en faglig introduksjon til det nye emballasjeregelverket – enkelt forklart!

Dato

09. des 2025

Tid

09:30 - 11:00

Sted

Digitalt på Teams

Pris

Kr: 390,-

Sist oppdatert

Den nye forskriften tydeliggjør produsentenes plikt til å dekke nødvendige kostnader for separat innsamling, transport og behandling av emballasjeavfall. I det nye regelverket fjernes også den tidligere minstegrensen på 1 000 kg per materiale. Det betyr at alle som selger emballasje og emballerte varer på det norske markedet – også mindre aktører – må være medlem i et godkjent produsentansvarsselskap (tidligere kalt returselskap).

Kursinnhold

I dette webinaret vil du få informasjon om hvordan det nye emballasjeregelverket, PPWR, vil påvirke deg som lokalmatprodusent. Regelverket, som trådte i kraft 11. februar 2025 inneholder også nye krav som blir gjeldende de neste 18 månedene frem mot august 2026.

Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, har lang erfaring innen emballasjeutvikling og nå også førstehånds kunnskap om hva det nye emballasjeregelverket inneholder og hvilke konsekvenser det får for norske matprodusenter. I dette webinaret settes lokalmatprodusenten i søkelyset og det vil bli muligheter til å stille spørsmål.

Mål med kurset

Få en forståelse for endringene som kommer med det nye emballasjeregelverket og hvilken påvirkning det får for små lokalmatprodusenter. 

Målgruppe

Lokalmatprodusenter (<10 årsverk) og andre som ønsker bedre kunnskap om endringene i emballasjeregelverket og betydning for norske lokalmatprodusenter.

Påmeldingsfrist og praktisk informasjon

Bindende påmelding innen 3.12.2025. I forkant av webinaret vil du få tilsendt en Teams-lenke som leder deg inn til nettmøtet.

Webinaret holdes i regi av Kompetansenettverk lokalmat øst

Kontaktpersoner

Secret Link