Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til bakekurs med norsk mel av ulike melkvaliteter.

Dato

23. apr 2025
24. apr 2025

Tid

08:00 - 16:00

Sted

Bakeriet, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Pris

Kr 3490,- (inkl. mva) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell

Sist oppdatert

Hva vil melkvalitet si, og hva betyr det i praksis? Ved å forstå de ulike egenskapene til melet og tilpasse bakeprosessen, kan man oppnå gode resultater selv med mel av varierende kvalitet. Bruk av norsk mel er bærekraftig!

Kursinnhold

  • Ulike melkvaliteter – forståelse og viktighet.
  • Hvordan bake med mel av ulik kvalitet? Betydning og viktighet av baketeknikker og prosesser rundt brødbakst.
  • Viktigheten av riktig elting.
  • Ulike norske kornarter

Vi lærer mens vi baker og utveksler erfaringer.

Mål med kurset

Deltagerne lærer om ulike melkvaliteter, hva det betyr og viktighet av riktig baketeknikk for gode resultater.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter (<10 årsverk), som ønsker å ta i bruk og videreutvikle norske, lokale ressurser. Kurset egner for ulike aktører; fra bonde, mølle, bakeri til serveringssted.

Øvrig informasjon og praktiske tips

Bindende påmelding innen 9. april. Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no