For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til de som spiser den.

Dato

28. okt 2025

Tid

09:00 - 16:00

Sted

Nofima, Osloveien 1

Pris

Kr 2200,- (inkl. mva) pr. person, inkl. lunsj og kursmateriell.

Sist oppdatert

Kursinnhold

Kunnskap om risiko ved egen produksjon sammen med god tilrettelegging av hygiene er nødvendig for å sikre at maten er trygg.

Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP-metoden. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) er en metode for å sikre maten, basert på at man på en systematisk måte vurderer risiko for å forebygge at noe går galt. Samtidig får deltagerne nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre mindre aktører.

Kursmål

Målet med kurset er at deltagerne skal få kunnskap om mattrygghet, som gjør dem i stand til å vurdere risiko i egen virksomhet. Med kunnskaper fra kurset kan man arbeide videre med tilrettelegging av hygiene og HACCP i sin bedrift.

Målgruppe

Lokalmatprodusenter og serveringssteder med lokalmat på menyen (< 10 ansatte)

Påmelding og praktisk informasjon

Kurset Mattrygghet og HACCP holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.

Bindende påmelding innen 17.10.2025 klokken 12:00.

For de som trenger overnatting i forbindelse med samlingene anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no