Raudkål
Publikasjonsdetaljer
Tidsskrift : Gartneryrket , vol. 101 , p. 20–22–3 , 2003
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
0046-5437
Publikasjonstype : Fagartikkel
Sak : 12
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Hovudkål høyrer til dei eldste kjente grønsakene, og vi dyrkar hovudsakleg to typar: Kvitkål og raudkål. Sistnemnde har vore mindre kjendt enn kvitkål, det er først i løpet av førre århundre at den har fått nokon betydning. Nå er raudkål ei vanleg grønsak, og er å finne på nesten alle julebordsmenyar. Raudkål er altså ei typisk julegrønsak – kanskje den mest typiske av alle såkalla julegrønsaker. Det aller meste (90 prosent) av raudkålen vert omsett dei siste to veker før jul. At kål er sunt å ete, visste vi, men at raudkål er enda sunnare enn kvitkål og mange andre grønsakslag, det er noko som nyare forsking har avslørt.