Bærekraft og innovasjon i Norsk matsystem
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima AS
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
978-82-8296-640-5
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie 24/2020
År : 2020
Lenker
:
ARKIV
:
hdl.handle.net/11250/2655158
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Bærekraft blir viktigere og viktigere for forbrukere, for bedrifter og for myndighetene. Denne rapporten studerer bærekraft og hvordan bærekraft er en driver for innovasjon i matbransjen. Vi søker å oppklare hva vi mener med begreper som matsystem og bærekraft, og hvordan disse henger sammen. Videre belyser vi aktuelle teoretiske perspektiver som bidrar til å forstå systemisk endring mot et grønt skifte. Til slutt rapporterer vi en del foreløpige resultater og gjennomgår hvordan store aktører i Norsk matbransje definerer og jobber med bærekraft og innovasjon. Rapporten er et utgangspunkt for videre forskning på tema.