Publisert 2020

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Utgiver : Nofima AS

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 978-82-8296-629-0

Publikasjonstype : Nofimas rapportserie

Bidragsytere : Heide, Morten

Serier : Nofima rapportserie 13/2020

År : 2020

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer innen norsk sjømatindustri for å bidra til økt konsum av sjømat. Denne delen av rapporten er basert på intervju av sentrale personer fra 5 aktører innen norsk sjømatindustri som selger sjømatprodukter til norsk dagligvarehandel. Til slutt sammenlignes og diskuteres resultatene fra intervju av dagligvarehandelen (se Heide, 2019 for fullstendig rapport) og sjømatindustrien. Basert på dette er følgende muligheter og barrierer for økt sjømatkonsum identifisert; økt konsum blant yngre forbrukere, billige og enkle naturelle filetprodukter, bedre samhandling i verdikjeden, gode og stabile rammevilkår, økt bearbeiding og produktutvikling, kommunikasjon om helse, bedre logistikk og kommunikasjon og rettferdig konkurranse.

Kontaktpersoner: