Nofima rapportserie

Planteproteintrenden i Norge - markedsoversikt og fremtidsperspektiver

Gonera, Antje; Milford, Anna Birgitte

Publikasjonsdetaljer

Utgiver: Nofima

Utgave: 25/2018

Antall sider: 27

Internasjonale standardnumre:
Trykt: 978-82-8296-563-7

Open Access: green

Lenker:
FULLTEKST
ARKIV

På kort tid har det vært en rask økning i markedet for norske planteproteinprodukter, noen importeres og andre blir produsert i Norge. Andre land har et mye mer modent marked når det gjelder til produsenter, teknologi og produktportefølje. Norske produsenter benytter maskiner som allerede er tilgjengelige for produksjonsprosessene, og hovedsakelig importerte ingredienser som soya- eller erteprotein. Norskproduserte poteter og eggehvite brukes også.
For at planteproteinprodukter skal lykkes i Norge, ser vi tre viktige faktorer:
1. Økt kunnskap om både produksjonsprosesser og forbrukerbehov og preferanser
2. Bransjen må også være villig til å tenke mer banebrytende for å oppnå innovasjoner i dette markedssegmentet
3. Næringslivet og myndigheter kan legge en mye større innsats i å informere forbrukerne, slik at de kan bli kjent med planteproteinprodukter og deres fordeler med hensyn til helse og miljø.