Arktis som en matproduserende region. Status i fem arktiske land
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima AS
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
978-82-8296-544-6
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie 10/2018
År : 2018
Lenker
:
ARKIV
:
http://hdl.handle.net/11250/24...
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Målet med "Arktisk mat"-prosjektet er å undersøke potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i arktiske strøk. Det overordnede målet er å bidra til økonomisk utvikling i arktiske samfunn. Prosjektet har deltakelse fra Canada, Danmark, Grønland, Island, Norge og Russland og er innlemmet i Arktisk råds prosjektportefølje under arbeidsgruppen om bærekraftig utvikling (SDWG). Rapporten er resultatet av første fase av prosjektet, hvor vi gir en oversikt over utvalgte produksjoner i deltakerlandene. Dette vil danne utgangspunkt for videre analyse av muligheter, drivkrefter og barrierer for videreutvikling av arktisk matproduksjon.