"Superfersk" versus lagret laks, hva er best?
Publikasjonsdetaljer
Tidsskrift : Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi , vol. 10 , p. 125–128 , 2000
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
0803-6799
Elektronisk
:
1891-0998
Publikasjonstype : Vitenskapelig artikkel
Sak : 2
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Fiskeriforskning har gjort en forbrukertest for å avdekke preferanser for ulike lakseprodukter. Testen indikerer at lagring av laks kan gjøre spiseopplevelsen mer positiv, og at en slik "modning" synes å kunne gjøres både ved fersk ising og ved frysing og tining. Hvis resultatene er allmenngyldige problematiserer dette begrepet fersk laks/fisk og kan ha vidtrekkende implikasjoner for hvordan næringen bør tenke i forhold til ferskhet.