Med jevne mellomrom tester og bedømmer redaksjoner rundt i vårt langstrakte land ulike typer produkter. For å gjøre matjournalistene sikrere og tryggere på sin rolle som testledere, har Sensorisk Studiegruppe (SSG) og Nofima laget animasjonsfilmen «Best i test».

Sist oppdatert

Publisert

Filmen, som viser hvordan man går frem når man planlegger å gjennomføre produkt- og smakstester, ble vist for en skare av Norges matjournalister under et lynkurs i Oslo 31 januar 2018.

Kurset ble ledet av forsker Mari Øvrum Gaarder i Nofima. Hun ga tips og en praktisk innføring av smakstester ved bruk av både forbrukere og eksperter.

– Vi veit at testar av matvarer er godt lese- og sjåarstoff, og at resultata påverkar kva forbrukarane kjøper. Med denne filmen, som gjev eit raskt og godt innblikk i kva ein bør tenkje på ved produkt- og smakstestar, kan testane bli meir til å stole på. Det er bra for matnæringa, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Se filme

Lynkurs i å gjennomføre produkt- og smakstester.

Filmen er basert på Retningslinjer  ”Best i test” som gir en mer grundig innføring samt tips og råd når du planlegger produkttester.

Kontaktperson