Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Slik er status for filetfarge i norsk oppdrettslaks

Nofima har kartlagt status og hva som kan gi utfordringer med pigmentering i laksefilet hos norske oppdrettere. Kartleggingen gir også innblikk i noen løsninger som man kan jobbe videre med, mener forsker.

Nesten alle unge spiser foran skjermen

Ungdomsskoleelever spiser foran skjermen hver eneste dag. Mobilen er selskap til frokost og mellommåltider. Men når middagen kommer på bordet, samler familien seg rundt bordet.

Kan mat være medisin? Dette instrumentet finner svaret raskere

Kan kalkunskrog eller fiskebein brukes til medisin? Passer melken til å lage ost? Proteinmålinger kan gi svar, og Bijay Kafle måler matproteiner på en ny og bedre måte.

Hurtigmetoder for påvisning av listeria kan øke mattryggheten

Det tar tid å påvise listeria. Nofima har kartlagt metoder for hurtig påvisning, og funnet både muligheter og begrensninger med eksisterende metoder og ny teknologi. Foreløpig kan hurtigmetoder brukes som supplement til de etablerte metodene.

Betydelig økning i torsk og sei til auksjon etter innføring av auksjonsplikt

Etter to år med prøveordning, er det nå mulig å slå det fast: Prøveordningen med delvis auksjonsplikt for fryst sløyd og hodekappet torsk og sei fungerer.

Ikke døm eplene etter utseendet!

Norske epler smaker best, viser en ny forbrukertest. Importeplene av sorten Royal Gala scorer høyt på utseende, men havner på sisteplass i en ny smakstest.

Nytt laksefôr tar tid å lære forbrukerne

Insekter og mikroalger i laksefôret, det er vanskelig å fordøye for forbrukerne. De fleste vet ikke engang at villaksen spiser insekter i elvene.

Kan den norske taren få innpass i Sverige og Finland?

Det er flere trender som taler positivt for å spise mer tang og tare. Men tang og tare som mat er foreløpig relativt ukjent i Europa og norske oppdrettere har en jobb å gjøre for å komme inn på lønnsomme markeder. Kan bruk av tang og tare i mat i våre nærmarkeder Sverige og Finland være en mulighet?

Brød med beta-glukan demper blodsukkerstigningen

For ti år siden fikk Nofima-forskere ideen om å utvikle et brød med høyt innhold av kostfiberet beta-glukan. Dette skulle bli et sunnere brød, som kan forebygge diabetes og hjerte-karsykdommer. Nå er brødet og resepten ferdig utviklet – og det smaker godt.

Kyllingrester kan hjelpe mot diabetes og høyt blodtrykk

Når kjøttet er spist opp, er det medisin i beinrestene som ligger igjen. Liudmila Sorokina har funnet ut hvordan stoffer i kyllingrester hjelper mot både diabetes og høyt blodtrykk.

Forrige 1 … 3 4 5 6 7 8 9 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie