Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Optiske sensorer kan måle innholdsstoffer i mat

Nofima-stipendiat Tiril Lintvedt har undersøkt hvorvidt det er mulig å gjøre detaljerte kvalitetsmålinger av råvarer direkte på produksjonslinjen. Hennes forskning viser at målinger med Raman-spektroskopi gir mange muligheter.

Kartlegger egenskaper til ulike enzymer for å utvikle proteinpulver med toppkvalitet

Fagfolk ved Bioco, Nofima, Norilia, Nortura og Sintef samarbeider for å utnytte restråstoff fra kylling og kalkun bedre. Målet er å utvikle helseriktige ingredienser til mat.

Lite fart i fisket etter raudåte

Det er ikke blitt særlig fart i det norske fisket etter raudåte. En årsak kan være at fartøyene – noen mer enn andre – fisker etter andre arter i perioden når et raudåtefiske er antatt å foregå.

Lokalmatentreprenører skaper nye produktkategorier

Norske lokalmatentreprenører bidrar til nyskaping i matmarkedet. I sin doktorgrad har Stine Alm Hersleth i Nofima studert hva som skal til for å lykkes som lokalmatentreprenør.

Laksen har 48 timer på seg til å vinne mot lakselusa

Ny forskning peker på tidlig immunrespons som det viktigste elementet for naturlig luseresistens hos laks.

Forskere lager sunt laksefôr av forurensende CO2

Forurensende CO2 gjøres om til godt fôr til oppdrettslaks. Science fiction? Overhodet ikke. Det som skal til er tre innovative forskingsmiljø, én visjonær aktør innen tungmetallindustrien, og store mengder mikroalger.

Forbrukere dropper kildesortering når det blir vanskelig

En ny forbrukerstudie fra Nofima viser at folk ønsker miljøvennlig emballasje, men når de møter emballasje som krever ekstra innsats å kildesortere lar de ofte være. De ønsker seg løsninger der bransjen tar seg av for eksempel separasjon av emballasjen.

Levendelevering løfter kvaliteten på hysefilet

Hyse bør leveres levende til fiskemottak og fileteres tidlig. Det gir betydelig bedre filetkvalitet og høyere verdiskaping enn fisk som bløgges og slaktes om bord i fiskefartøyene.

Unge voksne overser bærekraftsmerking på sjømat

Hvorfor spiser unge voksne mindre sjømat enn tidligere til tross for økt bevissthet om bærekraftige matvalg?

Spekeskinker: en uendelighet av smaker og teksturer

Nofimas ti profesjonelle smaksdommere har analysert tolv ulike spekeskinker innkjøpt fra ulike dagligvarebutikker. De har funnet tydelige forskjeller i både smak og tekstur

Forrige 1 … 3 4 5 6 7 8 9 … 48 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie