Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Vil du teste ut hva barn mener om maten, la fantasien løpe

Nofimaforskere har undersøkt hva som skal til for å få barn til å fullføre omfattende smakstester, og samtidig sikre at barna får gitt uttrykk for akkurat det de mener.

Mer plass til havbruk med endret arealplanlegging?

En forskningsrapport fra Nofima og NTNU Samfunnsforskning spiller inn nye tanker for den fremtidige arealplanleggingen av sjøområdene. Kan for eksempel innføring av marine industriparker – industriparkområder i sjø - gi mer areal til havbruksnæringen?

Norske fiskerier er sosialt bærekraftige – i både flåte og industri

Grove brudd på menneskerettigheter, slaveri og barnearbeid er fraværende i norsk fiskeri- og sjømatindustri. Og Norge har systemer og reguleringer som ivaretar alle spørsmål som reises internasjonalt om sosial bærekraft i sjømatnæringen.

Er gammel tørrfisk den nye vinen?

Tørrfisk er holdbar i mer enn to år, viser ny Nofima-forskning. Nå ser tørrfiskprodusenter markedspotensial i «ekstra moden» tørrfisk.

Suksess med ny produktkategori

Mange har ambisjoner om å redusere kjøttforbruket. Samtidig setter de stor pris på smaken av kjøtt og dermed er det ikke alltid de lever opp til egne ambisjoner.

Minst ti kroner økt fortjeneste på kvalitetshyse – per kilo

Det er store penger i økt fortjeneste å hente på å behandle hysa skånsomt etter fangst og slakting.

Norsk asparges med smak av nøtter og gress

Noen få steder i Norge ligger forholdene til rette for aspargesdyrking. Hvasser er ett av dem. Her har Brødrene Freberg flere åkrer med asparges, og i år starter de innhøstingen rekordtidlig.

Fortsatt svak krone gir drahjelp til fiskeeksportører

Mai 2019: Eksportverdien for ferske fiskeprodukter har den siste tiden fått noe mer drahjelp fra kronekursen enn de fryste produktene. Samtidig er begge kategoriene godt hjulpet av den fortsatt svake kronen, viser tall fra Nofima.

Forskere utvikler ny behandling mot AGD

Amøbegjellesykdom (AGD) har de siste årene blitt en alvorlig sykdom hos oppdrettslaks i sjø. Nå utvikler forskere ny behandlingsmetode som skal være mildere mot fisk og miljø enn eksisterende metoder.

Fjerner vond smak med melkesyrebakterier

Utfordringen med ubehagelig lukt og vond smak på proteinpulver av fisk og myse kan være i ferd med å finne sin løsning. Fermentering med melkesyrebakterier gir lovende resultater.

Forrige 1 … 26 27 28 29 30 31 32 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie