Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

MSC-bortfall betyr lite for pris på norsk torsk

Det er liten eller ingen prisdifferanse i førstehåndsmarkedet for MSC-sertifisert torsk. Det viser en kartlegging gjort på oppdrag fra FHF.

Nøyaktige målinger gir konkurransedyktige produkter

For å kunne utnytte råstoff, også restråstoff best mulig, er det nødvendig å forstå hvordan råvaresammensetning, prosessering og produktkvalitet henger sammen.

Forsker for å utnytte hele kyllingen til mat

Viktige proteiner skal spises. Industrien bruker restråstoff fra kylling og kalkun til å produsere et næringsrikt proteinpulver. Nå hjelper fagfolkene til med at mer blir til god mat.

Bærekraftsarbeid gjør norske bedrifter mer innovative

Nofima-forskere har undersøkt hvordan ni store norske matbedrifter jobber for å sikre bærekraftig mat. Alle ni er i gang med tiltak som gir oss mer miljøvennlig og sunnere mat.

Riktig pakkemetode gjør at kyllingfilet holder seg lenger

Kyllingfiletene holder seg gode lenger når de pakkes i CO₂-gass. Gassen får noen bakterier til å vokse dårligere, mens andre gir mindre vond smak og lukt.

Viktig med kunnskap om kapasitet og konkurranseforhold i kystflåten

Fiskeflåten må være tilpasset bestandsutviklingen, oppnå en lønnsomhet som gir rimelig avkastning på kapitalen og gir en konkurransedyktig avlønning av mannskapet. Økt kunnskap om kapasitetsutviklingen i fiskeflåten er derfor viktig i myndighetenes arbeid med rammevilkår for fiskeflåte.

Slik bidrar lakseoppdrett til utvikling av resistens hos lakselus – og slik kan det unngås

Forskere har konstruert en datamodell som simulerer hvordan lakselus utvikler resistens mot lusemidler som anvendes i lakseoppdrettsanlegg i Sør-Norge. Funnene deres viser at oppdrettsregioner med høy tetthet er «hotspots» for resistensutvikling hos lus.

Velg riktig væskeabsorbent

Nofima-forskere har undersøkt effektene av ulik kapasitet for oppsamling/absorbsjon av væske i forpakninger med fersk kyllingfilet. Det viser seg at filetene slipper mer kjøttsaft når væskeabsorbentene har stor oppsamlingskapasitet.

Villaksen tilpasser seg gyro – men det tar lang tid

Villaksen tåler gyro-parasitten bedre og bedre for hver generasjon. Men det må til målrettet avl hvis laksen skal kunne klare seg i smittede elver om ikke altfor mange år.

Nå kan fettsyresammensetning i laksefilet måles på sekundet

I Nofima har vi utviklet metoder for raskt å kunne måle fettsyrene EPA og DHA i laksefileter.

Forrige 1 … 9 10 11 12 13 14 15 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie