Har du en idé innen mat eller drikke som du ønsker å utvikle – men er usikker på hvor du skal begynne?  Nofima, Akershus fylkeskommune og Østfold fylkeskommune inviterer til et inspirerende halvdagsseminar hvor du får innsikt i hvordan du kan få hjelp, veiledning og finansiering til å realisere dine matambisjoner. 

Dato

05. nov 2025

Tid

08:30 - 13:00

Sted

Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

Gratis, men påmelding er nødvendig

Sist oppdatert

Kaffe og noe å bite i serveres fra kl. 08.30, og selve programmet starter kl. 09.00. Frem til lunsj blir det faglige innlegg, og etter lunsj vil det være mulig å besøke de av Nofimas pilothaller som kan være aktuelle for deg.  

Dette seminaret passer for deg som:  

  • Har en idé du ønsker å utvikle til et mat- eller drikkeprodukt  
  • Lurer på hvordan du finner frem i støtteordninger og virkemiddelapparatet  
  • Ønsker hjelp til å utforme en overbevisende søknad  
  • Vil lære hva som kjennetegner lokalmataktører som lykkes  

  Programhøydepunkter

  • Hvordan få hjelp til å finansiere de gode idéene?
  • Oversikt over støtteordninger og finansieringsmuligheter 
  • Hva Kompetansenettverket for lokalmat og ØkoMat kan tilby?
  • Veien til å lykkes som lokalmatentreprenør
  • Suksesshistorier fra produsenter
  • Hvordan lykkes med korte verdikjeder for mat?

Omvisning hos Nofima  

Etter lunsj får du mulighet til å besøke Nofimas avanserte pilotproduksjonshaller for kjøttprodukter, frukt og bær, korn og bakervarer, fisk og emballasje. Det vil også bli mulighet for omvisning i sensorikklaboratoriet.

En-til-en samtaler

Etter omvisning er det mulighet for en-til-en samtaler med kompetansemeglerne Anne Marit Rødland og Tone Blixøen samt kunderådgiver Beret Mette Haga (Innovasjon Norge) for veiledning om tilskuddsordninger.

Velkommen til en dag full av inspirasjon og gode muligheter! 

   

Kontaktpersoner

Secret Link