Økologisk bakekurs om ulike hevingsteknikker og typiske utfordringer. Økomat arrangerer kurset.

Dato

21. okt 2025
22. okt 2025

Tid

08:15 - 16:00

Sted

Bakeriet hos Nofima, Osloveien 1, Ås

Pris

Pris pr person kr. 2500,- (inkl. lunsj og kaffe/te samt eventuelt kursmateriell)

Sist oppdatert

To dagers kurs som ser nærmere på viktigheten av riktig heving for et godt resultat og godt produkt. Ulike teknikker og prosesser vil være i fokus.

Kurset mål

Deltagerne lærer om ulike heveteknikker og hvordan valg av heveteknikk kan optimalisere produkter og samtidig effektivisere logistikken i bakeriet.

Målgruppe

Brukere og produsenter av økologiske bakevarer

Kursinnhold

Vi utforsker ulike heveteknikker og ser f.eks. på:  

  • hvilke muligheter vi har med ulike heveteknikker (kaldheving/langtidsheving, direkteheving)
  • heving og betydning for bakverkets kvalitet
  • hvordan lykkes med ulike heveteknikker
  • betydningen av tid og temperatur

Dagene vil bestå av praktisk baking og vi lærer mens vi baker.

Påmelding og praktisk info

Påmelding innen 7. oktober 2025. Antall deltakere settes til maks 10 personer, første mann til mølla.

Vi skal være i bakeriet så ta med baketøy / forklær og gode sko.

Kurset inngår i ØkoMat, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.