Jeg er seniorforsker i forskningsavdelingen ernæring og fôrteknologi i Bergen. Fisken i dagens oppdrett oppmøter mange utfordringer og ernæring må tilpasse fiskens helse og velferd, men ikke på bekostning av miljøet. Bærekraftig fôr, bedre fordøyelighet og mindre utslipp er ‘win-win’ både for oppdrett og miljøet, et samfunnsmål som jeg har og skal bidra til.

Jeg har doktorgrad i fisk ernæring fra Wageningen Universitet, Nederland og AgroParisTech / INRA, Frankrike. Hovedinteresse og kompetansen min er på mineralernæring hos laksefisk i forhold til mineralbehov, helse og miljø. I tillegg tok jeg interesse på noe fasinert tema som ernæringsfysiologi om sammenheng mellom fordøyelsesfysiologi og osmoregulering, nye marine råvarer til bærekraftig utvikling av fôr, påvirkning i avførings mengde og kvalitet pga fôr. Har også utdanning og erfaring fra fôrteknologi noe jeg gleder meg til å lære mer om.

+47 902 82 079

+47 55 50 12 05

E-post

Bergen

Ernæring og fôrteknologi

Cristin Se publikasjoner i Cristin