SUNNIVA - Sluttrapport
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima AS
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
978-82-8296-565-1
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie 27/2018
År : 2018
Lenker
:
ARKIV
:
http://hdl.handle.net/11250/25...
FULLTEKST
:
nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/...
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
SUNNIVA har demonstrert hvordan ulike restråstoff fra grønnsaker kan utnyttes; enten direkte - som et raffinert produkt eller en ingrediens - for bærekraftig produksjon av sunn mat, eller indirekte ved å bringe den tilbake i næringskjeden som organisk gjødsel og jordforbedringsprodukter for å generere fornyet primærproduksjon med minimal miljøpåvirkning. Ulike valoriseringsstrategier ble utviklet for å redusere avfall og begrense miljøpåvirkning. Bevaring av næringsstoffene som finnes naturlig i vegetabilske råvarer har vært sentralt i prosjektet. Prosjektet inneholdt optimalisering av innhøstingstid og lagringsforhold, utvikling av nye, milde prosesserings-teknologier basert på modellering for å redusere bruk av vann og energi under prosessering.