Gå til hovedinnhold
Publisert 2018

Read in English

Publikasjonsdetaljer

Utgiver : Nofima AS

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 978-82-8296-565-1

Publikasjonstype : Rapport

Bidragsytere : Løvdal, Trond Karsten; Vågen, Ingunn Molund; Agati, Giovanni; Tuccio, Lorenza; Kaniszewski, Stanislaw; Gregorowska, Maria; Kosson, Ryszard; Bartoszek, Agnieszka; Erdogdu, Ferruh; Tutar, Mustafa; van Droogenbroeck, Bart; Vos, Christine; Hanssen, Inge; Larbat, Romain; Robin, Christophe; Verheul, Michel; Seljåsen, Randi; Skipnes, Dagbjørn

Serier : Nofima rapportserie 27/2018

År : 2018

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

SUNNIVA har demonstrert hvordan ulike restråstoff fra grønnsaker kan utnyttes; enten direkte - som et raffinert produkt eller en ingrediens - for bærekraftig produksjon av sunn mat, eller indirekte ved å bringe den tilbake i næringskjeden som organisk gjødsel og jordforbedringsprodukter for å generere fornyet primærproduksjon med minimal miljøpåvirkning. Ulike valoriseringsstrategier ble utviklet for å redusere avfall og begrense miljøpåvirkning. Bevaring av næringsstoffene som finnes naturlig i vegetabilske råvarer har vært sentralt i prosjektet. Prosjektet inneholdt optimalisering av innhøstingstid og lagringsforhold, utvikling av nye, milde prosesserings-teknologier basert på modellering for å redusere bruk av vann og energi under prosessering.

Kontaktpersoner: