Gå til hovedinnhold
Publisert 2009

Read in English

Publikasjonsdetaljer

Sider : 168–169

År : 2009

Publikasjonstype : Faglig kapittel

Bidragsytere : Bengtsson, Gunnar; Lea, Per; Seljåsen, Randi; Berentsen, Erling; Nilsen, Asgeir N.; Bjerke, F.; Dragland, Steinar

En del av : Bioforsk-konferansen 2009. Mat, vann og klima ( Bioforsk , 2009 )

År : 2009

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

I et stort, kontrollert forsøk ble det funnet at sort hadde størst betydning, deretter kom jordtype, mens
nitrogen- og kaliumnivå hadde minst betydning for sensorisk kvalitet av ferske gulrøtter. Myrjord ga
høyere intensitet av syrlig smak, søtsmak, saftighet og hvithet enn sandjord eller morene. Temperaturen
var lavere i myrjord enn i de andre jordene.