Økt verdiskapning med kvalen som råstoff. Fokus på kvalkjøtt
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
								
									Internasjonale standardnummer
									:
								
								
																	Trykt
									:
									9788272515743
									
															
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie
År : 2006
									
										Lenker
										:
									
									
																			ARKIV
										:
										
																						hdl.handle.net/11250/282398
											
										
										
																	
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Fra myndighetene er det et ønske at sjøpattedyrene skal inngå i en økosystembasert forvaltning av havets ressurser. Dette kan innebære en høyere fangst av vågekval enn i dag. En viktig forutsetning er at kvalkjøttet kan omsettes på hjemmemarkedet i takt med en eventuell økt fangst. I denne rapporten oppsummeres status for den kjøttproduserende delen av norsk kvalfangstnæring og hvilke tiltak næringsaktørene finner naturlige å igangsette for økt omsetning og verdi av kvalkjøtt. Arbeidet er utført i nært samspill med næringsaktører på land og hav, fiskeriorganisasjoner og virkemiddelapparatet.