Fosfater til fisk. Klassifisering, regulering og funksjon
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima
								
									Internasjonale standardnummer
									:
								
								
																	Trykt
									:
									9788272514883
									
															
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie
År : 2002
									
										Lenker
										:
									
									
																			ARKIV
										:
										
																						hdl.handle.net/11250/2574832
											
										
										
																	
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
I de siste årene har det vært en økning i tilsetning av ulike fosfater i næringsmidler for å bedre funksjonelle egenskaper i varen. Men hva er fosfater, hvordan påvirker de næringsmiddelet, og hvor og hvordan er de tillatt brukt? Betegnelsen ”fosfat” rommer mange ulike forbindelser, med ulike egenskaper og effekter på næringsmiddelet. I denne rapporten er det gitt en oversikt over ulike fosfattyper, hva de er og hva de kan kalles. Det er videre presentert regelverk som regulerer tilsats av fosfat i næringsmidler. Til slutt er virkningsmåten og hvordan fosfat kan virke i næringsmidler beskrevet, før det sees på aktuelle bruksområder for fosfater både i kjøtt og i fisk. I de ulike tabellene er det gitt eksempler, ikke en fullstendig oversikt, på navn som er i bruk for de respektive fosfater.

