Sei kontra pollack: Smaksundersøkelse gjort under Nor-Fishing 2000
Publikasjonsdetaljer
Utgiver : Nofima
Internasjonale standardnummer
:
Trykt
:
9788272514531
Publikasjonstype : Nofimas rapportserie
Serier : Nofima rapportserie
År : 2000
Lenker
:
ARKIV
:
hdl.handle.net/11250/2574294
Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.
Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no
Sammendrag
Fiskeriforskning gjennomførte under messa NOR-FISHING i Trondheim år 2000 en undersøkelse for å se i hvilken grad sei og Alaska pollack ble oppfattet som like. Undersøkelsen viser at et flertall syntes sei smakte bedre enn pollack. Når deltagerne ble spurt om hvilken smaksprøve som kom fra sei og hvilken som kom fra pollack var fordelingen omtrent 50/50 riktig-galt blant de som sa de var usikre på om de hadde ”tippet” riktig, mens den var ca 75/25 blant de som sa de var sikre.