Gå til hovedinnhold
Publisert 2012

Read in English

Publikasjonsdetaljer

Utgiver : Nofima AS

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 978-82-7251-996-3

Publikasjonstype : Nofimas rapportserie

Bidragsytere : Robertsen, Roy; Ramsøy, Sigbjørn

Serier : Nofima rapportserie 23/2012

År : 2012

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem er i dag nødvendig elektroniske hjelpemidler som skaper merverdi til produktet eller nødvendige døråpnere i en tøff global konkurranse. Prosjektet har nyutviklet et web-basert vare- og informasjonssystem som ivaretar datafangst, sporing og dokumentasjon i lakse- og hvitfisknæringa, og som kan nåes av kunder globalt.
Løsningen har etablert «defakto» xml standarder for dataoverføring mellom fagsystem og sporingsløsning. Sporingsnøkler fra fysisk vare og inn i ulike fagsystem deles og muliggjør informasjonsutveksling av forretningstransaksjoner mellom verdikjedeledd.

Kontaktpersoner: