Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss

Testet ut pelagisk trål for villfangst av torsk

Kan pelagisk trål brukes til fangst av torsk for levendelagring? Sammen med kystbåtrederiet Asbjørn Selsbane og Havforskningsinstituttet har Nofima vært på tokt for å finne svar.

Laksefôr er så smått i omstilling

Produsenter av norsk laksefôr har begynt å ta i bruk helt nye ingredienser, viser rapport om forråvarer til laks og ørret.

Molekylvekt er en nøkkel til god proteinkvalitet

Jevn kvalitet er nøkkelen til gode produkter. Ved å bestemme molekylvekten og dermed størrelsen på proteinene, kan Nofima-forskere karakterisere og kontrollere proteinkvaliteten.

Unge voksne ønsker inspirasjon til å spise mer sjømat

Viktig melding til norske sjømatprodusenter: Unge voksne er motiverte til å spise mer av den sunne sjømaten. Men de trenger inspirasjon for å komme i gang!

Bærekraft viktig innovasjonsdriver for matindustrien

Den store økningen i plantebasert mat tyder på at matprodusentene prioriterer bærekraftige produkter og ingredienser når de skal fornye produktsortimentet sitt, mener innovasjonsforsker Sveinung Grimsby.

Mye å spare med målrettet UV-lys

Ultrafiolett lys kan drepe 99,9 prosent av bakterier og virus i inntaksvann til oppdrettsanlegg. Men hvor store doser er nødvendig?

Døde bakterier i fisketarmen kan stamme fra fôret

I tarmen til dyr er det et yrende liv med bakterier, såkalt tarmflora, som spiller inn på fordøyelsen og helsen til dyret. Å studere tarmfloraen er derfor en interessant del av forskningen på fôr til dyr, også til oppdrettsfisk. Men nå kaster norsk forskning, publisert i et Nature-tidsskrift, nytt lys over kvaliteten på studiene.

Hrogn dokumenterer mattrygghet med forskning

Tørking av fisk til menneskemat har århundrer med tradisjon og aksept her til lands. Men når det er fiskens rogn som henges på hjell, da blir regelverket straks mer komplisert.

Vrakede grønnsaker ga sunnere og saftigere veganburgere

Mat som blir kastet kan likevel bli til sunne og velsmakende retter. Ved hjelp av ny teknologi har matforskere laget fiberingredienser fra annenrangs rotgrønnsaker, erter og sopp. Metoden kan bli svært viktig for å utvikle nye veganmatprodukter, og samtidig være et stort bidrag til å redusere matsvinnet.

Lovende resultater på nye områder innen spektroskopi

I sitt postdoktorprosjekt har Samuel Ortega oppnådd både bedre estimat for holdbarhet på torsk, og mulighet til å tidlig avsløre et syndrom som gir gelélignende og slapp muskel hos blåkveite. Alt ved bruk av hyperspektral avbildning.

Forrige 1 … 13 14 15 16 17 18 19 … 47 Neste
Hjem

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie