De elleve stipendiatene i Edulia har alle samarbeidet om tipsene. Les mer om prosjektet og stipendiatene på Edulia.eu.

Mat med kvalitet i karantenetid

Å være hjemme for en lengre periode kan være vanskelig, og det å opprettholde sunne matvaner kan være ekstra krevende fordi det gjerne oppstår en mer avslappet «weekend-atmosfære». De elleve stipendiatene i EU-prosjektet Edulia, som ledes av Nofima, har derfor samarbeidet om tips til å lage mat med kvalitet i karantenetid.

Kontaktperson
Portrettbilde av Paula Varela-Tomasco

De har satt sammen hovedbudskapene i tipsene i en infografikk, og skrevet bloggposter med mer utfyllende informasjon og flere konkrete forslag under hvert tips. Her er mange gode tips, basert på vitenskapelige studier, til alle som ønsker gode ideer til sunne matvaner.

 

Og som nevnt, du finner utfyllende informasjon og gode ideer i disse engelskspråklige bloggpostene.

Fakta om forskningsprosjektet

Prosjektet eller programmet er en del av Marie Curie Training Network, finansiert av EU gjennom Horisont 2020. Deltakerne i programmet er alle internasjonalt anerkjente miljøer.

Fire universitet: Universitetet i Firenze (Italia), Wageningen Universitet (Nederland), Aarhus Universitet (Danmark) og Universidad de la República i Uruguay. Av forskningsinstitutt deltar i tillegg til Nofima også INRA og Institut Paul Bocuse Research Centre begge i Frankrike.

Følgende matprodusenter deltar: Tine, Arla, Samontana (Italia) samt Elior og Diana (begge Frankrike).

 Sensorikk, forbruker og innovasjon  

Relatert innhold

  • Prosjekter